Produžen rok za podnošenje prijava za korišćenje usluga biznis inkubacije

Bez autora
Aug 11 2013

Gradska uprava grada Beograda, Kancelarija za mlade, u cilju korišćenja usluga biznis inkubacije – pružanja usluga za olakšani razvoj biznisa u početnoj fazi mladih uputila je Poziv za podnošenje prijava za korišćenje usluga biznis inkubacije.U funkciji podrške biznis sektoru, Kancelarija za mlade Gradske uprave grada Beograda pokrenula je program uspostavljanja Biznis inkubatora Kancelarije za mlade sa minimalnim ulaganjima preduzetnika i maksimalnom podrškom grada Beograda.

Produžen rok za podnošenje prijava za korišćenje usluga biznis inkubacijeGradska uprava grada Beograda, Kancelarija za mlade, u cilju korišćenja usluga biznis inkubacije – pružanja usluga za olakšani razvoj biznisa u početnoj fazi mladih uputila je Poziv za podnošenje prijava za korišćenje usluga biznis inkubacije.

U funkciji podrške biznis sektoru, Kancelarija za mlade Gradske uprave grada Beograda pokrenula je program uspostavljanja Biznis inkubatora Kancelarije za mlade sa minimalnim ulaganjima preduzetnika i maksimalnom podrškom grada Beograda.

Program inkubacije realizuje se u poslovnom prostoru grada Beograda, Palata “Beograd”, i u ovom prostoru može da posluje oko 20 mladih osnivača firme sa svojim zaposlenima. Jedna od osnovnih funkcija inkubatora biće pomoć pri razvoju preduzetništva, organizovana u skladu sa primerima dobre prakse EU i razvijenih zemalja.

Cilj uspostavljanja biznis inkubatora je: započinjanje i razvoj sopstvenog biznisa, stvaranje i razvoj novih proizvoda, usluga i procesa u oblasti visokih tehnologija sa potencijalom za rast i zapošljavanje, zapošljavanje i samozapošljavanje, ubrzani razvoj početne faze rada mladih preduzetnika i mikro preduzeća, podrška mladim stanovnicima Beograda da započnu sopstveni biznis i promocija samozapošljavanja i smanjenje nezaposlenosti među mladima.

Kancelarija za mlade u okviru programa inkubacije korisnicima obezbeđuje: korišćenje poslovnog prostora sa administrativnim uslugama (knjigovodstvene i pravne usluge), usluge savetovanja i trening program, edukativni program namenjen preduzetnicima u začetku obavljanja delatnosti, usluge povezivanja i umrežavanja sa privrednim subjektima u Srbiji i dr.

Na ovaj poziv mogu da se prijave svi zainteresovani koji su do 35 godinastarosti, koji imaju poslovnu ideju i žele da započnu sopstveni posao i koji imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda na dan podnošenja prijave.

Potrebna dokumentacija:
- prijavni formular (popunjava se onlajn);
- biografija podnosioca i potencijalnih zaposlenih, na maksimum dve strane za svako lice;
- biznis plan prema modelu dostupnom na sajtu (dostupan pri popunjavanju onlajn prijave);
- fotokopija lične karte.

Prednost u izboru korisnika biznis inkubacije imaće podnosioci prijava čiji se programi i planovi oslanjaju na oblasti: informatike, inovativnih programa, uvođenja novih tehnologija, kreativnih industrija, internet poslovanja i sektor usluga.

Izbor korisnika biznis inkubacije vrši komisija koja od podnosioca prijave može tražiti dodatno objašnjenje, dodatnu dokumentaiju, kao i prezentaciju predloženog programa.

Podnosioci prijave čiji poslovni planovi budu izabrani moraju registrovati privredno društvo ili preduzetničku radnju pre potpisivanja ugovora.

Sa izabranim korisniima Kancelarija za mlade Gradske uprave grada Beograda zaključiće ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza u vezi s pružanjem i korišćenjem usluga biznis inkubacije. Ugovor se zaključuje na godinu dana, s mogućnošću produžetka do dve godine, uz mišljenje komisije, a na osnovu podnetog izveštaja i evaluacije.

Prijave sa pratećom dokumentacijom podnose se elektronskim i štampanim putem - elektronskim putem, preko sajta Kancelarije za mlade i preporučenom poštom ili ličnom dostavom na adresu Gradska uprava grada Beograda, Kancelarija za mlade, Kraljice Marije br. 1/XIX, Beograd (Pisarnica, šalter broj 3). Koverat mora da sadrži naznaku “Korišćenje usluga biznis inkubacije”, a na poleđini naziv, adresu i kontakt telefon podnosioca prijave.

Rok za podnošenje prijava je produžen do 10. septembra 2013. godine do 16 časova.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-mail adrese: kzmgnezdo@beograd.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik